Download het draaiboek

Organiseer een gezonde schoolmaaltijd

Lokaal, ecologisch en fair! Dat smaakt!

Hebben jullie LEF?

Terwijl jullie op kamp ravotten, spelen en dansen puilen de velden uit met heerlijke groenten. Zou het niet tof zijn om jullie buik te vullen met de sappigste rijpe groenten van de lokale bioboer? Tover samen met de kookploeg een heerlijke maaltijd op jullie bord! Ga voor een kamp met LEF. Dat is goed voor de Lokale economie, Ecologisch en Fair voor iedereen. En dat smaakt nog lekker ook! Wie weet kan je wel met je groep gaan oogsten op het veld. Gaan jullie de uitdaging aan?

LEF staat voor een stoemp van Lokaal, Ecologisch en Fair. Wil je weten wat dit precies inhoudt? Lees er alles over op deze pagina.

Niet duur

Een kamp met LEF, dat hoeft niet persé duurder te zijn, zoals Patrick vertelt. Hij ging als kookouder de uitdaging aan en ging met hetzelfde budget aan de slag als voor een ‘gewoon’ kamp. Overtuig net zoals Patrick jouw organisatie en jezelf dat het niet onmogelijk is om tegen een normale prijs gezond en vers te koken voor grote groepen.

“In plaats van individuele potjes yoghurt, kocht ik emmers natuuryoghurt en verse confituur bij de boer. Ik liet de kindjes zelf de yoghurt onder de muesli en vers fruit mengen . Dat is niet alleen leuk en lekker, maar ook goedkoper dan de yoghurt uit de supermarkt.” 

kookouder Patrick

Hoe pak je dat aan, zo’n kamp met LEF?

Wervel ondersteunt je met praktische tips en advies. Waaruit kan dat bestaan?

  • Workshops op maat
  • LEF-proof maken van jullie draaiboek voor de kookploegen
  • Jullie kamp met LEF in de kijker zetten #WijHebbenLEF

Zoek je bijvoorbeeld een lokale bioboer- of verkooppunt, kijk dan zeker op

Je kan je ook laten inspireren door het doeboek voor scholen.

Heb je nog vragen: contacteer Karolien

Doe mee!

Vorig jaar ging de Wonderfluit alvast op Kamp met LEF.

Doen jullie ook mee? Laat het ons weten en dan sturen we je het label “Kamp met LEF” dat je op jullie website of sociale media kan plaatsen. Vergeet ook niet de hashtag #wijhebbenLEF en #lunchmetLEF.